Välkommen

Du har precis hittat OM - Gruppen för offentliga måltiders hemsida. OM består av en grupp personer som på olika sätt verkar eller har verkat inom offentliga måltider. OM är skapat som ett prestigelöst samarbete med utbyte av tankar och erfarenheter. Genom att alla har olika bakgrund och erfarenheter kan vi tillsammans skapa bättre offentliga måltider, både i det lilla och i det stora. Vi vill vara med och utveckla de offentliga måltiderna på olika plan, både genom att sprida våra kunskaper till de som dagligen arbetar med måltider men även genom att påverka makthavare.


torsdag 7 november 2013

Matpoden med Ola Håkansson årets podcast

Som vi skrev igår på vår facebooksida så delades Matbloggspriset ut i ett flertal kategorier på Mitt kök-mässan idag och Ola Håkansson tillsammans med kollegan Andreas Hammarstedt var nominerade i klassen årets podcast. Och när vinnarna tillkännagavs idag så var det deras program Matpoden som stod som segrare. Självklart såg vi till att få tag på Ola för en kort segerintervju.

- Vi börjar med en klassisk fråga: Hur känns det?
"Fantastiskt kul - helt underbart! Det bästa är att vinna när man bara har kul!"

- Berätta lite om Matpoden
"Det är våran after work där vi berättar för varandra och lyssnarna vad vi gillar och tror är på gång inom mat och dryck, från skoköket till fine dining."

- Du gör den tillsammans med din gamla kollega Andreas Hammarstedt, vem är han?
"Baseballspelare och kock som numera jobbar som rektor, och mannen som såg till att vi startade Matpoden."

- Nu när ni vunnit detta pris hur tänker ni om framtiden för Matpoden?
"Hoppas att vi får ännu fler lyssnare..."

Och sedan försvann Ola ut i vimlet på Mitt kök-mässan för att fira segern med Andreas. För er som vill gratulera honom till priset så är chansen stor att ni stöter på honom på Mitt kök-mässan då han enligt utsago ska spendera sin tid där från öppning till stängning alla dagarna.

För er som är sugen på att se eller rättare sagt lyssna på vad Matpoden är för något så hittar ni den om ni följer den här länken. Den finns även tillgänglig på iTunes för den som vill det.

Andreas Hammarstedt och Ola Håkansson
Intervjun gjord av Håkan Lundholm